Нещодавно телеграм-канал «Варта Генічеського району» оприлюднив цікавий документ. Це доповідна записка «начальника отдела по делам образования» окупованої Новотроїцької громади тетяни кришко. Зрадниця доповідає, скільки вчителів погодились продати батьківщину і викладати у школах за російськими програмами.

Як бачимо, у списку є заклади, де колективи перейшли служити рашистам за обіцяні великі гроші майже у повному складі, а є й такий, де Україну зрадив лише один педагог. А скількох навчальних закладів ще немає у списках?
Як стало відомо кореспонденту NewDay ua, від співпраці з загарбниками відмовились колективи Воскресенської гімназії, Воскресенської, Софіївської, Ковильненської і Новорепівської початкових шкіл, Громівського і Дивненського ліцеїв та ще кількох навчальних закладів громади. У деяких обслуговувати інтереси окупантів не погодились директори, тому окупанти замінили їх «більш лояльними».
Деякі ж директори навпаки, не роздумуючи, подались у прислужники до військових злочинців. Як, наприклад, директор Новопокровського ліцею людмила грибакова, яка однією з перших пройшла курси з викладання за російськими освітніми стандартами у тимчасово окупованому Криму.

65-річна директорка могла б давно сидіти на пенсії (тим паче, які пише «База зрадників Херсона», до бідування їй далеко), але побігла за «довгим рублем».
Та таких перевертнів рашистам, на щастя, не вистачає. Навіть у середині навчального року у школах окупованого лівобережжя Херсонської області є вільні вакансії. Список їх періодично публікує окупантська «служба занятости Херсонской области».
Так Скадовській школі № 3 наразі «срочно требуются» вчителі хімії, математики та інформатики, російської мови і літератури, англійської мови, фізики, історії, молодших класів та педагог-організатор.
У Бехтерській школі Скадовського району немає вчителя української (предмет окупанти поки що залишили) та російської мови і літератури, англійської мови, музики, малювання, біології, хімії, праці, початкових класів.
У школи Нижньосірогозької громади не можуть знайти психолога та вчителів української мови і літератури, іноземної мови, географії, біології, хімії, математики та інформатики, фізкультури, молодших класів.
Сподіваємось, що і не знайдуть. Велике сподівання і на те, що вчителі-колаборанти не уникнуть законного покарання. Принаймні, їхні земляки, які ледве виживають в окупації, але не зрадили Україну, не дадуть їм цього зробити.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!