На окупованій частині Херсонської області створено «Союз фермеров, кооперативов и других малых производителей сельскохозяйственной продукции». Аби його створити, до Скадовська з’їхались сільгоспвиробники з більшості окупованих районів і громад.

Основними завданнями організації проголошено надання юридичної допомоги, соціальну підтримку аграріїв і правову освіту населення. Чи буде це робитись, невідомо, але красиву картинку для російського ТБ про те, як на «освобождьонной» Херсонщині розвивається сільське господарство, пропагандисти вже зробили.

Дивно, але ті, хто співпрацює з окупантами, скаржились і на проблеми. Так, фермер Павло Кім поскаржився, що йому не вистачає оборотних коштів. Зізнався, що за пільговим кредитуванням їздив на росію, але «поки безрезультатно».

Голова фермерського господарства «Время» з Петрівки Генічеського району Валерій Черкашин (мабуть, пропагандистам не сподобались його скарги, тому неправильно вказали його прізвище) пожалівся, що у селі залишилось дуже мало людей, тому нікому працювати. Через це, мовляв, на його полях залишилось багато овочевої продукції. Зараз овочі були дуже затребувані, але їх вже «з’їв» мороз.

Валерій Черкашин – відома у районі особистість. Депутат Херсонської облради VII скликання і Генічеської міської ради VIII скликання, багаторічний активіст «Батьківщини», має особисту подяку від лідера політсили Юлії Тимошенко. Зараз міг би, як і вона, спокійно відпочивати на віллі п’ятизіркового готелю у Дубаї, але залишився, аби годувати окупантів.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!