Так сьогодні виглядає виноробня “Князя Трубецького”, яка з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну опинилась в окупації. Її виноградники, підвали, колекції розграбували і розтрощили російські військові. Знищили і склад готової продукції у Гостомелі (Бучанський район Київської області), де зберігалось 32 тисячі пляшок вина.

Виноробня “Князя Трубецького” – класичне французьке шато, якому вже 126 років, з виноградниками, рестораном, готелем, музеєм та підвалами. До війни сюди щороку приїжджали до 30 тисяч туристів…

Винні погреби до того, як туди вдерлися російські окупанти.

Зараз виноробня – на “нулі”. У кілометрі стоять російські окупанти й обстрілюють історичне шато на правому березі Дніпра.

Ця виноробня пережила вже кілька війн — і революцію, і громадянську, і дві світові. Переживе й цю, все відбудуємо. На початку 2000-х історичне шато ми повністю реконструювали. Всередині облаштували ресторан, готель, невеличкий музей. Відремонтували всі історичні підвали. Там зберігалася найстаріша колекція вин в Україні — з 1958 року. І щороку її поповнювали мінімум на 100 пляшок. А при реконструкції знайшли 7 пляшок ще часів князя Трубецького — це початок 1900-х років. Що з ними зараз, тільки здогадуємось. Сподіваємось, хоч щось уціліє“, — розповів директор із маркетингу ПРАТ “Князя Трубецького” Сергій Пархомчук.

Вин під маркою “Князя Трубецького” практично не лишилось. Збереглись тільки кілька пляшок.

Чотири пляшки вина, які збереглися після знищення російськими окупантами складу готової продукції у Гостомелі. Фото з архіву ПРАТ “Князя Трубецького”
Відео, на якому видно, як рашисти грабують та руйнують виноробню, у мережу виклали самі ж окупанти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!