Від початку повномасштабного вторгнення росії на Херсонщині вщент зруйновано 27 закладів охорони здоров’я – це 1 лікарня, 7 амбулаторій та 19 фельдшерських і фельдшерсько-акушерських пунктів. Таку сумну статистику оприлюднив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Пошкоджені 77 установ: 21 заклад, який надає медичну допомогу, 17 амбулаторій, 36 фельдшерських і фельдшерсько-акушерських пунктів та 3 інші медичні установи.

Та попри суттєві руйнування медична сфера Херсонщини швидко відновлюється. Зі 163 медзакладів на деокупованій території області наразі вже працює 132 (81%).

Повністю відновлена робота Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: зараз функціонують 3 станції, 7 підстанцій та 8 пунктів базування. Щоденно в області працює від 30 до 32 бригад швидкої медичної допомоги. На сьогодні в області є 62 автомобілі «швидкої», значну частину з яких медики отримали завдяки благодійникам.

“Нашим медзакладам на постійній основі допомагають міжнародні організації та волонтери, що доправляють необхідні ліки та техніку, а фахівці проводять виїзні прийоми пацієнтів,” – говорить Юрій Соболевський.

Окрім того, на Херсонщині функціонує 40 аптек. У 17 з них пацієнти можуть отримати лікарські засоби безоплатно або з доплатою за рецептом за програмою «Доступні ліки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!