«Замечательным и знаменательным днём» назвав скадовський гауляйтер сергій швайко те, що «гражданин 1919 года рождения изъявил желание стать гражданином Российской Федерации».

«Сам пришёл, сел, сфотографировался, расписался», – радіє швайко на відео окупаційної адміністрації, хоча далі показують кадри, як він та лазурненський гауляйтер олександр дудка тягнуть дідуся до паспортного столу, який окупанти відкрили у Скадовську, потім водять його рукою, аби отримати підпис.

Уродженець села Богородицьке Курської області Павло Васильович Данілов побачив світ 23 грудня 1919 року, тобто зараз йому 103 роки. Дідусь напівсліпий, проте молодість пам’ятає. Розповідає, що з 1939 по 1947 служив на Чорноморському флоті у Севастополі і Одесі, воював з фашистами на Тендрівській косі.

Зараз ветеран проживає у Лазурному. Судячи з відео, майже нічого не бачить.

З бажаючими ж стати громадянами росії не примусово на окупованій частині Херсонщини нині проблематично. До Залізного Порту, наприклад, як повідомляє Генштаб ЗСУ, окупанти перемістили свій паспортний стіл з Голої Пристані. А оскільки бажаючих отримати «мітку диявола» у вигляді громадянства рф малувато, потенційним кандидатам обіцяють грошову винагороду.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!