У свій 31 рік співак ярослав дронов, відомий не лише на росії, а й на пострадянському просторі як shaman, добився багато чого. Свого часу, стверджує «Вікіпедія», артист отримав благословення від самої Алли Пугачової. Примадонна російської естради високо оцінила його голос і пісні, але зауважила, що дронову доведеться довго самостверджуватись. З останнім, на жаль, не вгадала.

Поки Алла Борисівна на знак протесту проти вторгнення росії в Україну виїхала за кордон (при цьому цілі війни вона назвала ілюзорними, а її прихильників – рабами), shaman зробив собі вдалу кар’єру пропутінського виконавця пропагандистських пісень.

За день до повномасштабного вторгнення співак презентував сингл «Встанем». Згодом записав кліп на цю пісню з іншими придворними блазнями: расторгуєвим, басковим, бабкіною, доліною, газмановим, маршалом, лепсом тощо. Та найвідомішою піснею пропагандиста стала «Я русский», яка після прем’єри, що відбулась півроку тому, набрала понад 26 мільйонів переглядів на YouTube. Крім рашистів, пісню «оцінили» і тверезомислячі росіяни, зробивши на неї пародії, що також сподобалось мільйонам.

Апофеозом творчості співучого пропагандиста став виступ на красній площі 30 вересня 2022 року, коли російський фюрер заявив про «приєднання» до складу росії захоплених територій Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Тоді дронову випала найвища честь – перед натовпом зігнаних на красну площу рашистів він розпочав виконання гімну росії. Лише на другому рядку йому став підспівувати путін, а вже потім – інші «зірки».

У січні цього року дронов-shaman, незаконно перетнувши державний кордон України, виступив з концертами в окупованих Маріуполі і Луганську. А 12 лютого добрався і до Генічеська.

Концерт у «столиці» окупованої Херсонщини колаборанти тримали у секреті навіть добу після того, як він відбувся. Мабуть, боялись, щоб з улюбленцем путіна дорогою додому нічого не сталось. Зокрема, заступник голови окупаційної адміністрації Генічеського району пінаєв вчора написав у своєму каналі: «Сегодня у нас в городе состоялось интересное культурное событие! Но об этом мы расскажем завтра после 14.00. Нас так просили. Мы пообещали. И выполним это». Не «выполнили». Зразу ж після 13.00 колаборант повідомив, що у Генічеському будинку культури 12 лютого виступив «русский патриотический певец». На той час про концерт вже повідомили відомі російські засоби масової пропаганди. Зокрема, «Известия» і «Царьград».

Для слухачів, яких нагнали (зважаючи на те, що концерт тримали у секреті, туди можна було потрапити лише примусово) повну залу, непроханий гість виконав свої пропагандистські хіти. Коли спускався зі сцени, його супроводжували охоронці, хоча випадкових людей у залі не було. Навіть «невідомими» глядачками, яких росіянин попросив підспівати, виявились призначена окупантами директорка будинку культури і місцева артистка.

А після концерту, повідомляє окупаційна адміністрація області, shaman вирішив «підтримати бойовий дух» мобілізованих російських фашистів. На військовій базі знову виконав свої набридливі пісні, а рашисти на його честь дали залп з автоматів і кулеметів. На жаль, у повітря, а не один в одного.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!