Село Зелений Під Каховського району окупанти перезвали назад у Червоний Перекоп (назва існувала до 2016 року), а 17 лютого відкрили там ще й свій паспортний стіл. Зрадити батьківщину, отримавши російський паспорт, зеленопідців закликав «глава Каховской ВГА» павло філіпчук.

А його поплічниця, «глава Красноперекопского теруправления» ольга бигар назвала відкриття «знаковым событием» ,оскільки воно, бачте, відбулось «накануне государственного праздника», який на росії зветься «днем защитника отечества».

У день відкриття рашисти вже й зловили першого клієнта – надто молодого Дениса, який, виявляється, дуже давно мріяв про громадянство рф.

Таких, як Денис, колаборанти запросили подавати заяви щодня, крім неділі. З собою варто захопити фотографії, бо свого фотографа у паспортному столі поки немає. Хоча окупаційна адміністрація Каховського району його шукає, навіть зарплату 35 000 рублів і житло для іногородніх обіцяє.

Крім фотографування і надання документів, що посвідчують особу, майбутньому громадянину країни, яку зневажає весь цивілізований світ, потрібно пройти дактилоскопію. Потім все це передадуть у Крим і за пришвидшеною процедурою, за 10 днів (!), виготовлять коричневу книжечку з хижим двоголовим птахом на обкладинці.

Наразі в окупованій частині Херсонської області, крім Зеленого Поду, паспортні столи російських окупантів діють у Генічеську (три), Скадовську, Чаплинці, Новій Маячці, Новотроїцькому, Каланчаку, Залізному Порту, Нижніх Сірогозах, Виноградовому та Іванівці.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!