24 лютого було обстріляно територію Каховського професійного аграрного ліцею у Зеленому Поді. Окупанти традиційно звинуватили у цьому ЗСУ. Написали, що обстріл вівся з РСЗВ «Вільха» і в одну з будівель ліцею прилетіло 5 (цікаво, чому не весь пакет з 12 штук?) ракет.


Ну, а далі у «пісні» окупантів з’явились знайомі до болю рядки. Евакуюйтесь, мовляв, громадяни. Окупаційна адміністрація Каховського району і про розпорядження сальда нагадала, де йдеться про те, що всі жителі 15-кілометрової зони біля Дніпра мають бути вивезені на безпечні території, хоча від Зеленого Поду до прибережної Каховки майже вдвічі більше (28 км).
«На данный момент эвакуация проходит в Екатеринбург, – написала у Телеграм прес-служба окупаційної адміністрації. – Место регистрации на эвакуацию: РДК имени Фрунзе, улица Карла Маркса, 136».
Про «евакуацію» щодня нагадує у соцмережах і «администрация Новокаховского городского округа». Там на біженців чекають біля споруди міської лікарні на вулиці Свєтлова. Маломобільних обіцяють забрати з дому співробітники «мчс». Аби люди швидше приймали рішення, рашисти ледве не щодня обстрілюють Нову Каховку. У обстрілах традиційно звинувачують ЗСУ.
«Все советуем не бояться ехать в Екатеринбург, тут очень хорошо», – написано у листі «жителей Каховского муниципального округа» Антона і Поліни, який розмістила на своєму каналі окупаційна адміністрація.

Доказом, як там «хорошо», мають бути фото засніженого лісу. Але ж посеред Єкатеринбургу лісів немає.
Далі читаємо, що місто, куди Поліна і Антон закликають всіх «евакуюватись» вони самі бачили лише проїздом: «Привезли нас в санаторий, который находится в городе Нижние Серги, это 100 км от Екатеринбурга».
Далі громадяни пишуть, як саме їм «хорошо»: біля санаторію є «лес, горы, чистый воздух», а працівники закладу «помогают с оформлением документов». А ще, судячи з іншого фото, на якому бачимо тарілки з гречкою, курятиною і капустяним салатом, біженців там годують (наскільки періодично, невідомо).
Живи собі – і радій! Так не виходить.

«Нас посещают представители работодателей, приглашают нас на работу», – пишуть Поліна і Антон далі. Зрозуміло, що для любителів «халяви» від окупантів це – нестерпно.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!