СБУ спільно з ДБР викрили ще чотирьох зрадників у Херсоні. Серед затриманих – колишній заступник начальника місцевої виправної колонії, який під час окупації міста підтримав російських загарбників. Після захоплення пенітенціарної установи він увійшов до керівного складу створеного рашистами «управління служби виконання покарань у Херсонській області». Колаборант організовував незаконне утримання викрадених українців у камерах катівні. У застінках до бранців застосовували психологічний тиск, тортури, погрози вбивством.


Ще один затриманий очолював «відділ комунально-побутового, інтендантського та господарського забезпечення» псевдрустанови. Зловмисник відповідав за продовольче забезпечення адміністрації окупаційного органу.
Третій зрадник раніше працював у Херсонському СІЗО, а після 24 лютого увійшов до складу «відділу охорони колонії», яку контролювали окупанти. Там він разом із ще одним викритим колаборантом брав участь у каральних рейдах проти місцевих жителів, які чинили спротив загарбникам.


Наразі чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
– ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
– ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
Трьом зловмисникам вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання від вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!