На окупованій території Херсонської області не все в порядку з інтернетом та мобільним зв’язком. У цьому прямо зізнається окупаційне «минцифры Херсонской области».
За інформацією, яку «министерству» надали оператори зв’язку «Мир Телеком» і «К-Телеком», у Горностаївці та Дем’янівці (Нижньосірогозька селищна громада) мобільний зв’язок працює лише у форматі 2G, тобто, у місцевим жителям доступний лише голосовий зв’язок.
У Каїрах Горностаївської селищної і Новогригорівці Генічеської міської громади пошкоджено оптичну магістраль, тому немає ні зв’язку, ні інтернету.
Багато пошкоджень окупанти, буцімто, зафіксували і у телефонній мережі у Верхньому Рогачику, де відновлення зв’язку не обіцяють навіть найближчим часом.
В окупаційному «минцифры» у пошкодженнях традиційно звинувачують ЗСУ. Хоча чим саме могли дістати наші військові до Новогригорівки, наприклад, вони не пояснюють. Від цього села до найближчих позицій ЗСУ за Василівкою Запорізької області – більше 150 км. Ні мінометом, ні гаубицею не дострелиш, а бити дорогим «Хаймерсом», аби лише позбавити новогригорівців інтернету і зв’язку, якось нелогічно.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!