14 березня російським окупантам вдалося запустити в Генічеську обладнання для показу фільмів у форматі 3D, яке вони вкрали з кінотеатру «Юність» у Новій Каховці ще в грудні 2022 року. В місцевому кінотеатрі «Україна», який вони «перейменували» в «Россию», загарбники провели показ російського мультфільму «Снігова королева».

Про відкриття 14 березня в Генічеську «оновленого» кінотеатру «Україна», «перейменованого» в «Россию» повідомило окупаційне «міністерство культури Херсонської області». А окупаційна «адміністрація» Генічеська вже пообіцяла влаштувати благодійний перегляд російського фільму «Чебурашка» і привезти на його показ з Москви актора Сєргєя Гармаша, який підтримує війну проти України.

Показу нової російської «Чебурашки» на окупованій Херсонщині загарбники приділяють велику увагу. Ще в лютому 2023 року вони розтрубили в усіх своїх телеграм-каналах, що місцевим дітям нібито нема де подивитися цей фільм. З проханням організувати показ «Чебурашки» до депутата російської Держдуми Ігоря Кастюкєвіча навіть звернулася мати п’ятьох дітей зі Скадовська Ольга Сініцина. Проте окупаційна «адміністрація» Скадовська поки не повідомляє, чи привезуть взагалі «Чебурашку» до їхнього міста.

Іван КІЧИЧ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!