Високі ціни на окупованій частині Херсонщини вирішили долати проведенням ярмарків. За задумом голови окупаційного уряду алєксєєнка, якщо виробники продаватимуть свою продукцію напряму, без посередників, то покупцям вона має дістатись значно дешевшою. Таку думку незваний гість з росії не раз озвучував під час зустрічей з бізнес-активом.

Насправді ж вийшло інакше. Адже у ціну продукції входять і затрати на її виробництво, а вони в окупованому регіоні немаленькі. От і на ярмарку сільгосппродукції у Генічеську, який відбувся минулої суботи на так званому колгоспному ринку, народу було не густо. З продукцією – те саме. Її було мало, а коштувала всього на кілька рублів дешевше. Наприклад, картоплю генічанам і гостям міста пропонували купувати по 25-35 руб/кг, цибулю – 35, бринзу – 600, вершкове масло – 800 руб/кг, сметану – 400 руб/л.М’яса і риби, як завжди було на ярмарках до окупації, не пропонували. Але на Центральному ринку неподалік продавались свинина – 340-420 руб/кг, сало – 300-400, птиця – 350-400, піленгас дрібний – 250-300, крупний – 350-400, бичок ікряний – 500, патраний – 200-250 руб/кг.

Тим часом високими цінами на тимчасово окупованих територіях зацікавився генеральний прокурор рф ігорь краснов. Він порадив встановити щоденний моніторинг ціноутворення на продукти харчування, ліки і товари першої необхідності. Як саме моніторинг, який і так проводить окупаційна влада, вплине на зниження цін, краснов пояснити не захотів.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!