Дуже прорахувалися батьки з числа мешканців тимчасово окупованої Херсонщини, котрі не евакуювалися на підконтрольну ЗСУ територію, а ще й ризикнули віддати своїх дітей до «нових російських шкіл». Перша навчальна чверть тут почалася із запізненням у один-два тижні. Потім учні сиділи без підручників, які обіцяли надіслати з рф. У жовтні їх розпустили на тривалі (півмісячні) осінні канікули, запровадження яких пояснили загрозою обстрілів. Тобто перша чверть навчального року виявилася змарнованою, але це були тільки «квіточки».

Окупаційне «Міністєрство образованія і наукі Херсонской області» в особі фейкового міністра Михайла Родікова своїм наказом від 27 жовтня визначило, що з 7 листопада 2022 року у школах має початися друга чверть. Однак… за винятком навчальних закладів більшої половини краю. А саме – від освіти «відключили» місто Херсон, Олешківський, Бериславський, Білозерський, Голопристанський, Каховський, Новокаховський, Великолепетиський «муніципальні округи».

Зауважте: навчання відмінили не тільки на правобережжі Дніпра, а й у громадах на лівому березі. Для їх мешканців це дуже тривожний сигнал, який підтверджує наміри рашистів примусово евакуювати звідти людей (згаданий процес уже почався у Голій Пристані та Новій Каховці). Та навряд чи будуть уроки і в школах Генічеська, Верхнього Рогачика, Чаплинки та Каланчака. Адже для налагодження нормальної роботи там катастрофічно не вистачає вчителів та технічних працівників, про що свідчать оголошення про їх прийом на роботу, які щотижня з’являються у пабліках місцевих «адміністрацій».

Крім того, обласна «влада» повідомляє: приміщення шкіл можуть бути «використані для потреб воєнного стану». Це означає, що дітей та працівників звідти просто повиганяють. Натомість у класах розташуються кадирівці та чмобіки, котрі за звичкою «асвабадітєлєй» готуватимуть собі їжу на багаттях з уламків навчальних меблів, і випорожнюватимуться по кутках.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!