Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський та проректорка вишу Алла Цапів на запрошення університету Кент взяли участь у низці зустрічей з представниками вишу у Великій Британії. Фіналом візиту став офіційний прийом в рамках британсько-української Ініціативи Єднання (Twinning Initiative) у Вестмінстерському палаці Лондона, що організована Міжнародною асоціацією університетів Великої Британії (UUKi) та Консультативною групою Кормак (Cormack Consultancy Group).


“Мав честь не через екран монітора, а особисто познайомитись та поспілкуватись з доктором Ентоні Меннінг (Anthony Manning) – деканом з питань інтернаціоналізації Кентського університету. Саме за його безпосередньої участі за рік відбулось безліч онлайн зустрічей між нашими командами та напрацьовані конкретні кроки співпраці у рамках Ініціативи Єднання.
А на офіційному прийому ми мали можливість наочно осягнути масштабність Ініціативи, яка об’єднала університети Британії та України, створивши майже 100 партнерств”, – розповів Олександр Співаковський.
На відкритті заходу виступив Джозеф Едмунд Джонсон – політик, який зараз засідає в Палаті лордів, а раніше був державним міністром у справах університетів, науки, досліджень та інновацій. Його старший брат – Борис Джонсон – експрем’єр-міністр Великої Британії та великий друг України.
Ректор ХДУ подарував британським колегам книжку “Чорний лебідь” в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу”, яка випущена українською та англійськими мовами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!