Ефективно протидіяти руху опору в окупованій Херсонщині колаборантській «поліції» не вдається. Натомість карателі заходилися шукати зрадників… поміж себе. І це їм вдається: пропагандистські змі розповсюджують звіт про викриття «агента СБУ» в «Главном управлєніі мвд Хєрсонской області». Цього співробітника фейкової «Інспєкціі по лічному составу» Ігоря Канівця звинувачують, зокрема, у прийомі на службу «осіб з антиросійськими поглядами».

Тобто є підстави припускати, що на підвал найближчим часом потраплять чи вже потрапили ще кілька зрадників. А їхні начальники хвацько доповідатимуть російським господарям про ліквідацію «п’ятої колони» у власних лавах. Може, ще преміальних за старанність підкинуть!

Утім, нічого дивного в такому «полюванні на відьом» немає. У репресивній системі тоталітарної держави зведення рахунків під виглядом «викриття зрадників» та «ворогів народу» було вкрай популярним ще від часів Сталіна. І недарма саме він зараз і є кумиром для путіністів: сталінські методи повертаються.

Володимир ДОРОФЄЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!