На лівобережжі Херсонщини спостерігається активна оборонна діяльність військ рф: вони мінують ділянки, які вважають небезпечними та готуються до чергового “жесту доброї волі”.

Про це в телемарафоні “Єдині новини” повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

“Російські окупанти дійсно зайняті інженерним облаштуванням рубежів оборони — і першого, і другого, і третього. Намагаються мінувати ділянки, які можуть бути для них десантнонебезпечними, майже все узбережжя намагаються вкрити замінованими площами. Це, як кажуть херсонці на правому березі, народна прикмета — вони точно готуються до чергового жесту. Вони спакували намародерене майно, відправили, запаслися цивільним одягом і зараз проводять такі дії — це однозначно свідчить про те, що вони готуються”, — заявила Гуменюк.

Також речниця зазначила, що російські війська частіше почали використовувати авіацію та ударні дрони.

“Атакують керованими авіаційними бомбами. Використовують дрони-розвідники для того, щоб скидати розривні гранати. Вишукують скупчення людей і автівок, коли люди намагаються отримати гуманітарну допомогу зокрема. Тому треба уникати скупчення, оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги й за можливості евакуюватися. Тому що коли активізуються бойові дії, цивільному населенню краще бути трохи далі, щоб не стати таким щитом, як на лівому березі. Там росіяни ховаються за людьми, таким чином ускладнюють нашу контрбатарейну роботу”, — сказала Гуменюк.

Та навіть за таких обставин Силам оборони вдається досягати успіхів на лівому березі, каже керівниця пресцентру. Так за минулу добу вдалося знищити дві артилерійські установки, два безпілотні літальні розвідники та автобронетехніку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!