День народження російського революціонера Володимира Леніна на окупованій території Херсонщини відзначився не лише добровільно-примусовим суботником, а і відкриттям пам’ятників та появою перед камерами пропагандистів рідкісних «комуністів». Але про все по порядку.
22 квітня «глава Каланчакской ВГА» петро мустіянович разом з невстановленими «членами ветеранской организации» поклали квіти до бюста Леніна, який недавно «відновили». «Советский период истории России, как и дореволюционный, неотъемлемая часть нашего общего прошлого», – змішала все в купу прес-служба окупаційної адміністрації.

У Нижніх Сірогозах пам’ятник Леніну до дня його народження відновити не встигли. Відкриття відбулось 24 квітня. На захід зігнали старшокласників, змусивши їх декламувати вірші. Колаборантка олена видра, яка погодилась служити окупантам на посаді «директора Новоалександровской школы» і днями отримала за колабораціонізм підозру від СБУ, зачитала вірш «Ленин и печник».


Але найцікавішим день народження вождя світового пролетаріату був все ж таки у «столиці» окупованого краю. Там у гості до місцевих бабусь і дідусів, які захотіли згадати молодість, приїхав член центрального комітету кпрф, сенатор айрат гібатдінов, який привіз з собою… привіт від голови кпрф гєнадія зюганова.


Пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия» не лише неправильно написали прізвище члена ради федерації, а й головний акцент зробили на людині, яку у Генічеську називають брехуном (причому, використовується близьке за змістом, але не літературне слово) і покидьком. Мова про колишнього Стрілківського сільського голову і депутата Генічеської міської ради олександра пономарьова, якого протитрували: «1-й секретарь Генического районного комитета КПРФ».
«Приехали в 4 утра на внедорожнике, дёрнули и разбежались. Никто же на это не реагировал. Я сохранил голову, она не разбилась», – збрехав покидьок про те, як у рамках декомунізації демонтували попередній пам’ятник Леніну. Хоча у інтернеті досі можна знайти інформацію, що робили це комунальники. Не лише відкрито, а і під керівництвом тогочасного в. о. міського голови. Так що бажаючих розбити голову брехуну пономарьову може бути багато.
Були на заході і зовсім рідкісні «комуністи». Наприклад, «1-й секретарь Бериславского районного комитета КПРФ». На підконтрольній території ні такого комітету, ні партії немає, то звідки взявся секретар?
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!