Пропагандисти з росії продовжують демонструвати велику «обізнаність» у тому, що відбувається у вільному Херсоні. При цьому байки про життя у місті, скоріш за все, придумує цілий відділ, бо одній людині це не під силу. Лише за останній тиждень на окупантських телеграм-каналах з’явилось одразу декілька таких побрехеньок.
Окупаційна адміністрація Нової Каховки під заголовком «Достоверная информация о происшествиях в рядах ВСУ» розповідає про труп невідомого у військовій формі, який, буцімто, знайшли мирні громадяни. Експерти, буцімто, витягнули з тіла кулю калібром 5,45 від автомата Калашникова. «Боевики из ВСУ в правобережной части Херсонской области продолжают устраивать перестрелки в самом городе», – підсумовують свою «новину» окупанти.
Окупаційний телеканал «Таврия» повідомляє про двох «неизвестных в военной форме», які «в 6.30 утра из гаражного кооператива «Сигнал» на ул. Комкова совершили угон автомобиля Chery QQ».
А ось «новина» від іншого окупаційного каналу «Южный регион/Новороссия»: «Со стоянки катеров на ул. Набережная неизвестная группа лиц в составе до пяти человек в форме ВСУ похитила имущество: катер, двигатель, квадроцикл, генератор, аккумуляторы, зарядное устройство, лодочный электромотор, бензопилу, сварочный аппарат, индукционную плиту, аппарат для мойки, бытовые приборы. Сумма ущерба – свыше 2 млн. гривен».
Для чого окупанти видумують подібну маячню? Все просто: першим «Тримай злодія» кричить сам злодій. Таким чином рашисти хочуть хоч якось відвернути увагу від власної крадіжки рибальських катерів у Генічеську. Однак виходить це у них не зовсім добре. По-перше, за інформацією, яку ми отримали від жителів міста, крадіжки було дві: у ніч на 16 і на 22 квітня. По-друге, рибалки чомусь повірили словам сальда про компенсацію за вкрадені плавзасоби і пішли до нього за роз’ясненням (на той момент гауляйтер, розповідають, якраз перебував у будівлі РДА), але він скерував генічан до голови місцевої окупаційної адміністрації олени терських, яка займає кабінет у споруді окружної прокуратури. Зрадниця рибалок вислухала і направила до підлеглого, аби писали заяви на компенсацію. Підлеглий повідомив, що для цього потрібні спеціальні бланки, яких у нього немає. Але якби і були – відсутні кошти для компенсації.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!