Окупантам катастрофічно бракує вчителів-колаборантів. Через це і через небажання батьків віддавати у такі «заклади» своїх дітей, наприклад, в Іванівській громаді до останнього часу не працювала жодна школа. З 25 квітня, буцімто, запрацювала. Одна-єдина. За повідомленнями пропагандистів, дітей в Іванівку тепер звозять з 9 населених пунктів.
Педагогів не вистачає у всьому регіоні. Днями у цьому довелось зізнатись і депутату держдуми, який на Херсонщині нині проводить більшу частину свого часу, ігорю кастюкєвічу. «Постепенно ситуация выравнивается с зарплатами, учебниками, литературой на русском языке, – розповів у Телеграм «єдинорос». – Но очень не хватает педагогов. Поэтому обращаюсь к выпускникам вузов. Возможно, кто-то из вас захочет поехать в Херсонскую область учить детей. Здесь ждут».
При цьому депутат державної думи сам пише з помилками. Але вчити любить більше, ніж вчитись. Тим часом, як нам стало відомо, вчителями у школи окупованого краю беруть навіть студентів-першокурсників. Один з таких викладає фізику у Генічеській школі № 3. У іншій школі Генічеського району вчителькою взагалі стала технічка. Аби не було зайвих розмов, вона паралельно «вступила» у незаконно створений «Херсонский государственный университет». Але розмови точаться до цих пір.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!