Пропагандистів з росії дуже обурила інформація українських журналістів про те, що окупанти готуються до вивезення тварин з біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна. Спеціалісти заявили: роблять це рашисти через те, що світові зоопарки перестали з ними співпрацювати, а поповнювати колекції тварин у великих містах якось треба.

«Российские зоопарки ни в чём не уступают европейским, – тут же написала окупаційна «Надднепрянская правда». – Страны же, в которых обитают экзотические для нас звери (и которые разводятся в Аскании-Нова) никаких санкций не объявляли».

«Зараз в асканійському зоопарку можна зустріти переселенців з Африки і Австралії, Північної і Південної Америк, з Центральної Азії та Далекого Сходу, навіть з Арктики», – повідомляє офіційний сайт заповідника. З цього переліку санкції проти представників влади і бізнесу рф, читаємо у відкритих джерелах інформації, ввели США і Канада (Північна Америка), Японія і Південна Корея (Далекий Схід), Австралія. Враховують санкції у своїй діяльності Чилі (Південна Америка), Узбекистан і Киргизстан (Центральна Азія), В’єтнам (Далекий Схід), ПАР (Африка). Що там росії залишається? Арктика?

До брехні про видовий склад тварин у асканійському зоопарку долучився і кримський бізнесмен, директор парку левів «Тайган» і зоопарку «Казка» олег зубков, який раніше обіцяв повернути у Херсон вкрадених звідти тварин. В ефірі окупаційного телеканалу «Таврия» зубков заявив про те, що «какая-то рысь мучается где-то в Аскании-Нова» і «нужно забрать её в зоопарк». Хоча таких хижаків у колекції зоопарку не було.

Нагадаємо, що з 20 березня 2023 року біосферний заповідник «Асканія-Нова» перейшов під фактичний контроль окупаційної влади. Справжнє керівництво заповідника заявило про те, що більше не зможе здійснювати підтримку роботи установи до звільнення лівобережжя Херсонщини з-під російської окупації. Всю увагу зосереджено на матеріальній підтримці працівників, які не погодились на співпрацю з окупаційною адміністрацією.

Богдан СТРАЖАК.

Фотоколаж Telegraf.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!