«Бойовики київського режиму сьогодні здійснили огидний злочин. Вони обстріляли пункт евакуації цивільних осіб у Голій Пристані», – написав у Телеграм поки ще живий гауляйтер поки ще окупованої частини Херсонщини сальдо.

Слідом за шефом про, буцімто, обстріл з боку ЗСУ заявив голова окупаційної адміністрації Голопристанського «муніципального округу» генадій нєдялков. «Ми почали лише розвертати повномасштабну евакуацію, човни привезли – і почались обстріли», – сказав колаборант в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия». Після того розповів про кількість… рятувальників і поліцейських, які, буцімто, допомагають голопристанцям. Мабуть, ще не знав, яку саме кількість жертв треба називати.

Пізніше сальдо написав про двох загиблих і двох поранених. До загиблих він записав невідому (а, скоріше, неіснуючу) 33-річну вагітну. Версію з вагітною підхопила кримська підприємниця і російська пропагандистка валерія петрусевич. Вона заявила, що з 4 годин ранку працювала у Голій Пристані, де «людей з затоплених будинків вивозили самі жителі Херсонщини і волонтери» (а де ж рятувальники і поліцейські, про яких говорив недялков?).

Про «обстріл» автобуса пропагандистка написала наступне: «Прильотів було декілька, перший снаряд знищив евакуаційний автобус, повний людей, поранених відвезли, декілька важких, їх стан невідомий. Другий прогримів одночасно, але трохи ближче до місця висадки». Саме другий, за словами рашистки, і вбив вагітну. І про це, запевнила пропагандистка, свідчить пляма крові, яку вона показала у сюжеті. У тому ж сюжеті вона каже: «Вбитих, здається, немає».

Показують на відео і автобус. Те, що його обстріляли, видно. Інше питання – коли? Зокрема, біля нього чомусь не видно жодного уламка скла, зате салон всипаний ними густо. Є лише два варіанти пояснення: уламки ззовні замели, або автобус притягнули вже обстріляним. У будь-якому випадку довіряти словам рашистів про обстріли ЗСУ не можна. Ну, як скажіть, можна вірити тій самій петрусевич, яка називає себе «волонтером добра», при цьому начепивши на бронежилет нашивку зі словами: «Нам нужен мир, желательно весь!»?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!