Як вже писав NewDay ua, звуки детонації боєприпасів на складі у Риковому Генічеського району чули навіть у Генічеську. І не просто чули – від них дзвеніло скло у вікнах і дрижали двері. Така ж сама ситуація спостерігалась у Азовському, розміщеному ще ближче до місця вибухів. А у сусідню з Риковим Догмарівку навіть долітали снаряди.

Склад на елеваторі у рашистів був потужний. Про це говорять масштаби руйнування житлових будинків. Оцінити їх досі важко. У селище рашисти нікого не впускають, блокпости працюють лише на виїзд. У населеному пункті працює слідчий комітет. Мабуть, розслідують, як можна було так багато артилерійського начиння у самісінький центр багатолюдного селища навезти.

Поранених рашистів, за свідченнями генічан, вивозили швидкими і санітарними гелікоптерами у Крим. Цілком можливо, що з ними повезли і вбитих.  

«Показуємо на карті, де розташовані Рикове і Партизани», – написав один з всеукраїнських сайтів. Хоча заплутатись у географічних назвах людині, яка ніколи не була у Генічеському районі, і справді легко. Нагадаємо, що Рикове і є Партизанами, точніше так воно називалось до 2016 року. Це – важливий залізничний вузол і залізнична станція на шляху у Крим (тепер вже – була). До повномасштабної війни у селищі проживало близько 3500 людей. Крім українців, тут були великі громади кримських татар і турків-месхетинців.

Єдиним джерелом інформації про масштаб руйнувань у Риковому є фото і відео самих риківців, які вони досі викладають в інтернет. Ось лиш декілька з них:

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!