До Дня Конституції України на сцені уславленого Театру Корифеїв відбулася знаменна прем’єра вистави – спільного проєкту херсонського та кропивницького театрів «Заборонений» про Василя Стуса – відомого поета-шістдесятника, борця за незалежність України.

Енергія двох театрів подвоїла силу спектаклю.

Автори п’єси – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, режисер – заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк, художниця-постановниця Ольга Мудра, помічниця режисер – Марина Малахатько.

Актори Херсонського обласного музично-драматичного театру ім. М. Куліша – народна артистка України Олена Галл-Савальська, Костянтин Рогань й Ангеліна Павлюк, а також із Кропивницького – заслужений артист України Олександр Ярошенко та акторка Олеся Бушмакіна – тримали зал на одному диханні, спонукали глядачів потайки витирати сльози і не приховувати емоцій. У залі був аншлаг.

«Вітаю з потужною роботою режисера вистави Сергія Павлюка. Сподіваюсь, що зовсім скоро побачить цю виставу і наш любий херсонський глядач», – написав у Фейсбуці Олександр Книга, генеральний директор – художній керівник херсонського театру.

Олександр Андрійович особливо подякував за співпрацю директорові Кропивницького театру В’ячеславу Вандрашеку і додав: «Тримаємо разом мистецький фронт!».

Примітно, що В’ячеслав Вандрашек багато років працював у херсонському театрі і вже під час війни очолив театр у Кропивницькому.

У своїх відгуках поціновувачі мистецтва щиро вітали тих, хто був задіяний у створенні вистави, і висловлювали сподівання, що її скоро побачать у багатьох містах України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!