На тимчасово окупованій лівобережній частині Херсонської області російські загарбники почали випускати клон місцевої газети «Каховська зоря», яка раніше виходила в Каховському районі.

Окупаційний клон «Каховської зорі» – однієї з найстаріших газет Херсонщини – суттєво відрізняється від оригіналу версткою, логотипом і шрифтом.

До 2014 року газету «Каховська зоря» очолював заслужений журналіст України Володимир Менисенко. У 2022 році він перейшов на бік окупантів і брав участь у російських пропагандистських заходах, а восени, за словами мешканців Каховки, втік до Криму разом із дружиною. Володимира Менисенка звільнили після численних скандалів у редакції. Він бив своїх співробітників і погрожував їм, крав їхні матеріали, які часто підписував своїм іменем. Проти нього журналісти влаштовували акції протестів і скаржилися на нього тодішньому співзасновнику видання – Каховській районній раді.

За словами мешканців Каховки, до випуску окупаційного варіанту газети причетні інші люди.

Нагадаємо, дещо раніше, у червні 2023 року, після семимісячної перерви окупанти відновили випуск пропагандистської газети «Наша Каховка».

Олександр Пітоєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!