Херсонський лікар навіть в евакуації допомагає впроваджувати новітні медичні технології. Завідуючий нейрохірургічним відділенням обласної клінічної лікарні Херсона, кандидат медичних наук Олексій Леонтьєв відмовився працювати за «законами» окупантів, тому виїхав до Тернополя. А в тамтешній обласній психоневрологічній лікарні вимушеного переселенця, як то кажуть, зустріли як подарунок долі – адже саме планували відкривати нейрохірургічне відділення та не мали на прикметі нікого ані з потрібними організаторськими навичками, ані з досвідом виконання профільних і надскладних операцій. І от такий віртуоз від медицини з’явився сам! Тож Олексію Леонтьєву негайно запропонували очолити нове відділення, і він пропозицію прийняв.

Утім, налагодити роботу нейрохірургії у Тернополі швидко не вдасться, розповів Олексій Юрійович журналісту NewDay ua. Хоча в тамтешньому стаціонарі є власний ангіограф і томограф, спеціалізоване нейрохірургічне обладнання наявне тільки частково. Тому потрібно не тільки організувати його закупівлю, а й вибрати, що необхідно купувати у першу чергу. Та й з нейрохірургів у відділенні поки є один-єдиний фахівець. А саме – завідувач відділення.

Поміж робочими клопотами Олексій Леонтьєв уважно стежить за новинами з рідного Херсона. Він, як і тисячі мешканців обласного центру, також планує повернутися до рідного міста. Проте не раніше, ніж налагодить роботу нейрохірургічної служби в Тернополі.

 Сергій ЯНОВСЬКИЙ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!