Як повідомляє у соцмережах окупаційна адміністрація Нової Каховки, у місті набрала темпів паспортизація. Лише 1 серпня, пишуть рашисти, паспорти громадян рф отримали 44 людини, ще 120 подали заяви. Якщо ж рахувати від 6 червня (відправною точкою окупанти чомусь обрали день, коли вони підірвали Каховську ГЕС), то російські паспорти отримали 2410 громадян.

Чи можна вірити таким даним, особливо, зважаючи на те, що Нова Каховка зараз практично безлюдна, питання більше риторичне. Але є і непогані новини. З 1 вересня, як обіцяли раніше рашисти, депортувати власників українських паспортів вони не будуть. Більше того, по паспорту громадянина України можна буде проголосувати на так званих виборах в «обласну думу» і місцеві окупаційні ради. Про це у відео ТАСС заявила голова окупаційного виборчкому Херсонської області марина захарова. Так і сказала: голосуйте, мовляв, хоч по українському паспорту (хоч по паперовому, хоч по ID-картці), хоч по водійському посвідченню. Ще мала сказати: «Можете і зовсім не голосувати, ми все одно самі результати намалюємо».

Висновок один: паспортизація від рашистів (принаймні, у тому вигляді, як вони хотіли) провалилась, а жителі Херсонщини стійко і мужньо переносять окупацію. І сподіваються, що переносити їм, з огляду на контрнаступ, залишилось недовго.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!