За умови відновлення в Херсоні постачання електроенергії відновити роботу системи водопроводу можна буде вже незабаром. У цьому переконані працівники міськводоканалу. У прес-службі підприємства наголошують, що система каналізації в обласному центрі працює і зараз. Але за рахунок того, що обладнання насосних станцій живлять струмом від електрогенераторів. Зберігся також основний кістяк трудового колективу. Невідомо лише місце знаходження призначеного в 2021 року директора комунального підприємства «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона» Віктора Скоблікова. Його підозрюють у колабораціонізмі – за версією слідства, надавав техніку міськводоканалу окупантам для будівництва своїх укріплень.

На сьогодні обов’язки керівника підприємства виконує Олексій Савченко. До окупації Олексій Миколайович працював у КП ВУВКГ головним інженером. Але після захоплення рашистами обласного центру виявився надто порядним, аби підкорятися запровадженим колабораціоністами «новим правилам», і виїхав у евакуацію. Тепер повернувся, аби допомогти громаді відновити нормальне життя.

Щоправда, до «перезапуску» водогону з питною водою в Херсоні залишатимуться великі проблеми. Наразі у обласному центрі визначений перелік місць, де її видають.

Але у власну тару споживачів і з обмеженнями – від 5 до 12 літрів на людину.

Допомогти мешканцям Херсона із питною водою беруться і місцеві підприємці. Оголошення про можливість набрати питної води люди розкидають по соцмережах та передають інформацію один одному. Нас не подолати!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!