Окупаційне міністерство освіти Херсонської області рапортує у соцмережах про відкриття у школі окупованого Щасливцевого на Арабатській Стрілці кадетського класу. Це передбачає, що з 1 вересня 20 учнів 8 класу почнуть навчатись за спеціальною програмою, яка включатиме стройову і вогневу підготовку, топографію, заняття з психологом, додаткові заняття зі спортивної підготовки та історії росії, а також хореографію.

Остання дисципліна, зрозуміло, більше для картинки на пропагандистських каналах. Всі інші вказують на те, що з старшокласників готуватимуть майбутніх захисників «царя» і «отєчєства».

Шефами для нещасних восьмикласників окупанти призначили Чорноморське військово-морське училище ім. Нахімова, що знаходиться в окупованому Севастополі. Начальник училища олександр гриневич пообіцяв «підшефним» кадетську форму і наразі шукає їм воєнрука.

Мілітаризують школярів на всій території окупованого регіону. У холі Скадовського районного будинку культури, наприклад, рашисти організували «патриотическую экспозицию «Герои спецоперации». Школярам з Антонівки, яких зігнали на відкриття, показували фотографії російських фашистів, а також вмикали про них пісні.

Богдан СТРАЖАК.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!