«1 вересня у Генічеському муніципальному окрузі відкрились двері всіх шкіл», – повідомляє у Телеграм окупаційна адміністрація району. Яких всіх – незрозуміло. Всіх, які колаборанти змогли відкрити? Тоді навіть по райцентру є питання.

Справа у тім, що окупаційна адміністрація показала святкування всього у двох школах Генічеська з п’яти – у школі № 2, якій цього року виповнюється 55, і санаторно-курортній школі-інтернаті, куди завітало все окупаційне «начальство»: голова окупаційної адміністрації району олена терських, її заступник віктор разумний, заступниця «губернатора» тетяна кузьмич і заступник голови окупаційного уряду області сергій черевко. А що інші школи? Невже не встигли відремонтувати до початку навчального року, як багато разів обіцяли? А, може, й не збираються ремонтувати з огляду на те, як багато можна побачити дітей на фото. Скоріше за все, школи звели.

А співробітники окупаційного підрозділу з питань міграції не знайшли нічого кращого, як вручати 1 вересня школярам паспорти рф. Бажання взяти «аусвайси» виявили «аж» троє старшокласників! Куди більше було бажаючих поласувати морозивом від окупаційного мінпромторгу. Його першокласникам роздавали у супермаркеті «АБЦ».

Гауляйтер Нової Каховки володимир леонтьєв пропіарився іншим подарунком – 12-річному хлопчику, чия мама прийшла до зрадника на прийом, він вручив рюкзак з символікою «єдиної росії». Для чого школяру рюкзак, якщо у прифронтовій Новій Каховці вже другий рік діти навчаються онлайн, прес-служба окупаційної адміністрації не пояснила.

Такі самі рюкзаки окупаційний «рух перших» вручав учням Бехтерської школи Голопристанського «муніципального округу». Заважаючи на те, як мало було дітей на лінійці, вистачило всім. 

А от вчителів на окупованій території і далі катастрофічно не вистачає. І рашисти досі не можуть зрозуміти, чому ті педагоги, які не виїхали, не хочуть йти їм служити. Хоча й «висувають» гіпотези. Наприклад, кандидат у «депутати обласної думи» євгєній кузьмін, перебуваючи у Чорноморському того ж Голопристанського «муніципального округу», сказав: «Вчителі, які можуть тут викладати, вони відмовляються це робити по причині того, що вони отримують зарплату з України. І їх все влаштовує. У них український паспорт, українська картка, і вони спокійно сидять тут… Я вважаю це неприйнятним абсолютно… Питання, мабуть, більше до органів, які мають це питання вирішити».

«Глибоко» – нічого не скажеш!

Богдан СТРАЖАК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!