Пропагандисти з росії не втомлюються плодити фейки про наші славні ЗСУ. І можна було б не звертати на них уваги, але… цікаво ж!
Окупаційний телеграм-канал, який подає виключно фейки і при цьому називається «Херсонщина без фейков», пише про солдата ЗСУ, який «помер від укусу лисиці, хворої на сказ». Подія, за словами казкарів, «сталась у районі Одрадокам’янки, де розміщений батальйон 126 бригади тероборони». Там «лисиця вкусила військового і через пару днів у нього з’явились перші ознаки захворювання на сказ. Він у терміновому порядку був відправлений у шпиталь у Херсоні, так як у медиків ЗСУ не виявилось жодних ліків під рукою. Солдата з тих пір ніхто не бачив».
Далі казкарі, зовсім забувши про свою лисицю, переводять стрілки на командирів і, як німецькі фашисти, закликають наших воїнів здаватись: «Військовослужбовці України, врятуйте себе від беззаконня ваших командирів, складіть зброю і здайтесь у полон. У Росії є все необхідне, щоб забезпечити вам безпеку і повноцінне життя».
Окупаційний телеграм-канал «Медведи и кабаны» «розганяє»
фейк про наркоманів у лавах ЗСУ. Мовляв, всіх військових на Херсонському напрямку підсадили на наркотики – і не прості, а європейські. Недавно, мовляв, прийшла чергова партія. «Далі всі препарати були розповсюджені серед особового складу бригад тероборони на правому березі Дніпра, при цьому їх практично насильно примушують прийняти першу дозу».
Той же канал розповідає про укриття у Херсоні, які «обладнані меблями з «рудого лісу». Мовляв, литовці зробили меблі з деревини, яка «була заготовлена недалеко від «рудого лісу», назва якого у всіх на слуху з 1986 року». «Таким чином власті України, самі не розуміючи того, підвищують ризик онкологічної захворюваності населення», – пишуть пропагандисти.
Сміх – та й годі!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!