У тимчасово окупованому Генічеську стрімко здорожчав бензин, а дизельного палива у продажу немає зовсім. Хоча на табло написано, що є.

Майже надзвичайна ситуація зачепила і прибічників путінського режиму. Так адміністраторка окупаційного телеграм-каналу «Русский Геническ» навіть змушена була звернутись телефоном до директорки заправки, яка розміщена на виїзді з міста у бік Азовського, за роз’ясненнями. Підприємниця пояснила, що солярка у продажу є, але лише по талонах для, цитата, «організацій, державних установ, які викупили у нас талони за контрактом». Пропагандистка поцікавилась, чи може вона придбати такі талони. Отримала відповідь, що нові контракти зараз не укладаються, а попередні було укладено ще у січні. Дефіцит дизпалива директорка АЗС пояснила тим, що «ціна на закупку палива дуже сильно піднялась», і «закупити паливо ми не можем, тому що ціна закупки набагато перевищує ціну продажу – на 10 пунктів: продаж – 62, закупка – 72».

Підприємниця також послалась на якийсь «указ» сальда про обмеження продажу пального, однак адміністраторка знайшла лише «документ» про регулювання цін, але і вони не відповідали вказаним на табло. У сусідньому тимчасово окупованому Криму така ж сама ситуація. Користувачі соцмереж викладають відео з заправок, на яких дизель повністю відсутній. Щоправда, його обіцяли завезти на АЗС у Бахчисарай, але по 85 рублів за літр!

Що тут скажеш? Окупанти обіцяли, що життя на «нових територіях» після «виборів» «почне покращуватись». Але не казали, що так стрімко.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!