«Діти здібні, але тут є пробіли у знаннях, адже раніше вони були не потрібні нацистській владі, ніхто з ними не займався і не привчав до дисципліни», – так рашистка аріна самедова охарактеризувала на камеру 4 клас школи у Залізному Порту, який вона вчить.

При цьому у самої, мабуть, пробілів у знаннях нема, хоча й навчається лише на третьому курсі Саратовського обласного педагогічного коледжу.


У Залізний Порт росіянка приїхала у рамках проекту «Педагогічний десант молодої гвардії єдиної росії». І їй відразу віддали клас, бо викладати нікому.
«За Гітлера, як не дивно, дуже багато писали, – збрехав на камеру пропагандистів з кісєльовських «Вестей недели» вчитель історії окупаційної Тавричанської школи андрєй ардашев про теми рефератів в українській школі. – Що ми загарбники, а німці – визволителі».


Приїхав росіянин з Пермі. Як зізнається у кадрі пропагандистка, в окупаційній школі майже всі приїжджі. Та й сама школа – одна на весь Каховський район, яка працює.
Окупантам, як і раніше, катастрофічно бракує педагогів. У тому ж Каховському районі, аби запустити Костогризівську школу, вони наразі шукають вчителів молодших класів, математики, англійської і російської мов, інформатики, географії, біології, а також технічних працівників, бібліотекара, кухара і медсестру. А у вже згаданій Тавричанській досі немає заступника директора з виховної і навчальної роботи, педагога-організатора, радника директора з виховної роботи, соціального педагога, керівника гуртків, і, це ж треба такому статись, вчителя російської мови і літератури.
Пропагандисти у своїх сюжетах зізнаються, що окупанти ніяк не можуть змусити українських вчителів, що залишились на окупованій території, працювати. Гауляйтер Нової Каховки володимир леонтьєв, якого не раз було помічено у виправданні садизму, навіть запропонував «перестати з ними грати у демократію». Немов, рашисти колись з кимось у неї грали.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!