Не такі люди «дістались» окупантам, яких вони хотіли, на Херсонщині. І справа, навіть, не у патріотизмі. Дуже багато порушень, з точки зору рашистів, звісно, скоєно останнім часом.
Почнемо з порушень етики. Днями у Новотроїцькому центрі культури і дозвілля виступили артисти окупаційної Херсонської обласної філармонії (на фото). Після концерту окупаційне міністерство культури взялось вчити новотройчан у соцмережах, як поводити себе на таких концертах. Мовляв, приходити треба за 15 – 20 хвилин до початку; вимикати у залі мобільні телефони; проходити по ряду обличчям до тих, хто сидить; не аплодувати між частинами сонати, симфонії чи сюїти. Страшно уявити, що було у селищі на концерті, якщо зразу після цього рашистам довелось пояснювати такі прості правила.
А у Новоолексіївці тамтешня окупаційна влада ніяк не може зупинити жителів, які вивозять будівельні матеріали (цеглу, шифер і дошки) з території колишнього училища № 23. Училище, у якому було місце розташування рашистів, після попадання ракети (NewDay ua писав про це) нині напівзруйноване. Тож новоолексіївці, аби там «нічого не пропало», везуть будматеріали додому. «За розкрадання державної власності порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності», – пише окупаційна адміністрація, однак ніхто не боїться.В окупованій Іванівці взагалі рашисти змушені були закрити літню дискотеку. «У зв’язку з випадками порушення громадського порядку, що почастішали», – написали у соцмережах.
Дивно, що окупанти не розуміють простого: не подобається місцеве населення – повертайтесь до себе на болота!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!