Днями голова окупаційного уряду Херсонщини андрєй алєксєєнко у своєму телеграм-каналі нагадав власникам магазинів і ринковим торговцям про гранично допустимі ціни на товари першої необхідності. Відповідно до вимог окупаційного уряду свинину, наприклад, підприємці мають продавати по 365 рублів за кіло і не більше, курятина не має коштувати більше 240, а морожена риба – більше 280 рублів.
Соняшникова олія повинна коштувати 130,26 рублів за літр і дешевше, маргарин – 263,84 рублів за кілограм, молоко – 89,18 рублів за літр, цукор – 78, сіль – 26,64, гречка – 80, макарони – 113,87 рублів за кілограм. Як рашисти вираховували саме таку вартість, загадка, але окупаційні адміністрації взяли вимоги до відома.
Наприклад, окупаційна адміністрація Каховського району, яка щотижня звітує про ціни на міському ринку, так і пише: 26 вересня м’ясо, мовляв, коштувало рівно 365 рублів, курятина – 210, гречка – 68, цукор – 77, сіль – 18 рублів і т. д. Каховчани, читаючи про таку дешевизну, мабуть, лише посміхаються.
Справжні ціни на продукти неочікувано потрапили у камеру окупаційної адміністрації Горностаївського «муніципального округу». В одному з магазинів Великої Благовіщенки свинину наразі продають по 500 руб/кг, заморожену скумбрію – по 480, свинячо-яловичий фарш – по 340 рублів, курячі крила – по такій самій ціні.
Чи отримали власники магазину попередження (а саме воно передбачене за перевищення гранично допустимих роздрібних цін), окупаційна адміністрація не повідомляє. За друге порушення, до речі, рашисти погрожують штрафом від 20 до 40 тисяч рублів. Але показово ще нікого не покарали. Думають, мабуть, якщо ще й підприємців проти себе налаштують, тоді «любити» їх вже точно буде нікому.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!