«Хоч і йде сво, але все-таки люди почали краще жити. Ті, хто повірили у росію, – розповіла пропагандистам окупаційного телеграм-каналу «Главное в Скадовске» немолода рашистка у сонцезахисних окулярах. – Я, як підприємець, бачу по торгівлі навіть, по магазинах, що можуть дозволити собі пенсіонери. Якщо раніше вони могли дозволити собі лише кості, то зараз вони можуть дозволити собі м’ясо».
Якщо це навіть і так, то точно не надовго. По-перше, м’ясо росте у ціні, і кілограм свинини, наприклад, на окупованій території вже півтисячі рублів у середньому коштує, а кості – 115 рублів. По-друге, до відома жителів окупованого регіону вже довели телефони контролерів, яким необхідно повідомляти показники електролічильників, а через місяць за спожиту електроенергію треба буде платити (до цього рашисти, аби втертись у довіру, дозволяли споживати її безкоштовно), а, значить, сімейний бюджет стане меншим. По-третє, грядуть холоди і необхідно купувати паливо. Цьогоріч вугілля мешканцям лівобережжя рашисти вже не дають просто так. Нема чого – «вибори» ж пройшли.


«До кого можна звернутись, щоб відрегулювати і знизити ціни на вугілля? – написала у листі «новообраним» «депутатам» окупаційної ради Генічеського «муніципального округу» генічанка Олена Чернік. – Пенсіонерам ці ціни захмарні, а скоро опалювальний сезон».
Стосовно цін: мішок горючки на початку вересня (тобто, до «виборів») коштував 500 рублів, тонна – 10 000 рублів. Зараз, зрозуміло, більше, але знайти вугілля у вільному продажу не так просто.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!