Уряд росії затвердив особливий порядок в’їзду у їх недокраїну громадян України. А для чого взагалі туди їздити, спитаєте? Та різні у людей є життєві обставини. У когось там сім’ї можуть бути, хтось їде до рідні, яка проти війни (на щастя, на росії є й такі), а хтось, може, взагалі – у розвідку, аби подивитись, яким саме шляхом потім нашим славним ЗСУ на москву йти. Так чи інакше, але потрапити на територію держави-агресора українцям тепер можна лише через один автомобільний пункт пропуску.
«З півночі 16 жовтня для громадян України, які прибувають у Росію з третіх країн вводиться особливий порядок в’їзду, – повідомляє «РИА Новости». – Він затверджений розпорядженням уряду. Це тимчасовий захід, направлений на забезпечення безпеки жителів нашої країни у геополітичних умовах, які склались».
З 16 жовтня (хоча це вже відбувається) в’їхати на територію росії громадяни нашої держави можуть лише через автомобільний пункт пропуску Лудонка у Псковській області рф. Це – латвійсько-російська ділянка кордону. З латвійського боку розміщено пункт пропуску Вієнтулі. Гіпотетично українців може приймати ще й московський аеропорт «Шереметьєво».
«Цей порядок розповсюджується на всіх громадян України від 14 років і старших, а також громадян до 14 років, які слідують у супроводі законного представника, опікуна чи піклувальника з числа громадян іноземних держав», – йдеться у розпорядженні.
Але, зазначають «РИА Новости», нововведення не стосуватиметься осіб до 14 років, які слідують з третіх країн самостійно чи у супроводі громадян рф. Тобто, завозити українських дітей на російську територію окупанти і далі будуть без перешкод.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!