«З тимчасово окупованої бойовиками ЗСУ території правобережжя Херсонської області до нас продовжує поступати достовірна інформація про події з мирним населенням», – так починається будь-яка «новина» на окупаційному телеграм-каналі «Жизнь в оккупации», яку згодом передруковують всі рашистські пабліки.
«Новини» робляться за стандартною схемою: береться який-небудь злочин, підставляється ім’я та по батькові того, хто про нього повідомив, а от злочинці у роспропагандистів завжди ті самі. Подивимось, що ж військовослужбовці ЗСУ «наробили» у Херсоні, а точніше, у хворій уяві рашистів, за останні кілька днів?
Фейковий Микола Федорович повідомив про невідомого у військовій формі, який, зламавши вхідні двері, вдерся до нього у житло і вкрав звідти 15 тисяч гривень і… протез ноги. Заявник наздогнати злочинця не зміг, бо має лише одну ногу. Неіснуюча Світлана Олегівна повідомила, що мирно їхала Перекопською, коли їх з чоловіком машину зупинили троє представників ТЦК. Чоловіка вони затягнули у свою автівку і кудись повезли. Фейковий громадянин, якому брехуни не встигли придумати імені, зателефонував з повідомленням про те, що у сусідній будинок залізли двоє військових з автоматами і винесли звідти кілька мішків речей і телевізор. Потім повантажили у машину і втекли. У вигаданого Сергія Івановича військовослужбовці вкрали «ВАЗ-2106». Вартістю 105 тисяч гривень, до речі. Фейковий анонім повідомив, що бачив у дворі повішеного солдата. Раніше у цьому дворі проживали шестеро таких, як він, але без мотузки на шиї. Вигадані працівники швидкої допомоги повідомили про трьох нетверезих військовослужбовців, які на своєму бронетранспортері врізались у легковик, у результаті чого загинула вигадана дівчина. Ще одна неіснуюча анонімна особа повідомила про конфлікт трьох п’яних військовослужбовців з двома цивільними у сусідньому будинку. Під час конфлікту один з цивільних отримав постріл з пістолета і впав на землю з важким пораненням.
Читати таке важко, зате цікаво. Найцікавішим було б отримати відповідь на запитання: як за такий недовгий час з освіченого і культурного народу можна було отримати череду, яка вірить тупій пропаганді?
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!