П’ятнадцятирічна Віолетта Горбачова з Нової Каховки на Херсонщині на виставці, яка 12 жовтня відкрилась у столичному артпросторі ArtHall, презентувала особисті записи та фотографії.

«Я почала волонтерити в підпільній проукраїнській організації, що таємно допомагала людям, які не могли фізично вийти на вулицю, адже там було небезпечно. Зачинялись магазини і аптеки. Я бачила, як молоді хлопці і дівчата, щоб віднести ліки та їжу малій дитині або літній жінці, створювали карту, де стріляють і можуть тебе побачити. Водночас я бачила і міцних дорослих людей, які ризикують життями інших, підтримуючи ворога і здаючи власних сусідів», – згадує дівчина.

Віолетта прожила в окупованому місті 4,5 місяці, після евакуації мешкає в Одесі. «Мій щоденник почався з першого дня війни. Мені хотілось історично документувати ці події та свої відчуття, щоб розуміти, що для мене в той період було ціно, продовжувала писати і після виїзду з окупації. Щоб не забувати про це, і щоб люди могли мене почути”, – розповідає дівчинка.

Усього на виставці «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» 14 зворушливих історій, які представлені нотатками, малюнками, картинами та особистими речами українських дітей, які є свідками війни.
У Києві експозиція триватиме з 12 до 25 жовтня. Щодня з 12:00 до 20:00 виставку зможуть побачити усі охочі за адресою вул. Десятинна, буд. 12, ArtHall D12.

Оксана Наумова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!