«Сьогодні у школах Скадовського муніципального округу спостерігається нестача підручників, що викликає проблеми з навчанням дітей і незадоволення батьків», – повідомляє у соцмережах тамтешня окупаційна адміністрація. В «окрузі» нині, запевняють в «адміністрації», працюють 11 шкіл, з яких 2 – у Скадовську. Підручниками вони забезпечені на 50 %. І винні у цьому, наголошують колаборанти, не вони.

По-перше, пишуть, було прийнято новий федеральний закон про освіту, який передбачає підручники у новій редакції. По-друге, переконують представники окупаційної влади, різко збільшилась кількість дітей у школах. Втім, краще процитуємо: «У минулому році деяка частина батьків, просякнута жовто-блакитним духом патріотизму не пустила своїх дітей вчитись, а надала перевагу так званій «удальонці», яку викладали з української території. За минулий навчальний рік стало зрозуміло, що якість такої освіти нижче плінтусу і з 1 вересня батьки повели своїх дітей у школи». Брехня, скажете? Так, брехня, але як «красиво» написана. І досі багато дітей (навіть ті, які відвідують окупаційні навчальні заклади) вчаться вдома онлайн в українських школах.

А стосовно нестачі російських підручників точно не переживають. З продуктами, до речі, в окупаційних школах така сама ситуація, як і з підручниками. Нестачу їх окупанти покривають з армійських запасів.

Так у школу в окупованій Рубанівці рашисти недавно привезли армійські щі, гороховий суп і юшку з буряків у жерстяних банках. Аби захотіти таке їсти, треба, мабуть, бути ну дуже-дуже-дуже голодним!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!