«У Василівському територіальному управлінні Каховського муніципального округу вручили російські паспорти маломобільним жителям», – повідомляє у Телеграм тамтешня окупаційна адміністрація. До стариків і людей з інвалідністю спеціально приїздили спеціалісти окупаційної міграційної служби з Генічеська.

П’ятеро громадян змогли самостійно дійти до споруди окупаційної адміністрації, ще чотирнадцятьох рашисти-паспортисти зловили вдома. «Основний документ, який посвідчує особу, дає можливість у повній мірі скористатись всіма правами громадянина Російської Федерації і тим самим дає впевненість у завтрашньому дні», – пише окупаційна адміністрація.

Але впевненості у завтрашньому дні в очах тих, кого вони змусили отримати свої аусвайси, на фото зовсім не відчувається. Та й правами вони вже навряд чи зможуть скористатись. Адже з прав на росії залишилась хіба що можливість померти за «царя» і «отєчєство», але таких старих на фронт навряд чи візьмуть.

А от у невідомого школяра з Чаплинки все попереду. «В Чаплинському районі Херсонської області співробітник відділу міграції вручила перший паспорт школяру, який досяг 14-річного віку», – повідомила вже інша окупаційна адміністрація. «Перший паспорт» є, отже скоро буде перший автомат, який цілком може стати й останнім. Цікаво, чи задумувались над цим батьки «нового громадянина росії»?

«Подальша робота з паспортизації жителів Херсонської області і наданню їм державних послуг по лінії підрозділів міграції продовжується», – повідомляє «головне управління мвс росії по Херсонській області».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!