Нового «міністра агропромислового комплексу і продовольчої політики Херсонської області», якого призначили замість зрадника петра збаровського, звуть санал адьяєв. Прислали його в окупований Генічеськ з росії, хоча з російського у нього лише по батькові – Борисович.
Фейковий міністр, як повідомляє окупаційний телеканал «Таврия», вже встиг подякувати за «надану йому довіру». Мабуть, тому, що з довірою у нього важко, адже з посади міністра сільського господарства і продовольства Калмикії, яку він займав у 2019-2020 роках, його звільнили «у зв’язку з втратою довіри». Саме таке формулювання, повідомляє російський ресурс «Коррупции нет», було у тексті указу голови республіки Калмикія бату хасікова.
За керівництва адьяєва сільське господарство регіону ледве животіло. В овочівництві, наприклад, єдиною культурою, яку вирощували на полях, була картопля. Хоча сам міністр в інтерв’ю тамтешньому виданню «Степные вести» визнавав, що у Калмикії можна вирощувати цибулю, капусту та інші овочі.
Та звільнили його не тому. Звільненню передувала антикорупційна перевірка у міністерстві, під час якої у міністра знайшовся конфлікт інтересів, про який він не повідомив голову регіону. На одну з посад у міністерстві адьяєв призначив свою родичку. І коли у 2019 році міністр нараховував всім премії, їй дісталася найбільша сума.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!