4 листопада на росії – це державне свято і вихідний день (цьогоріч випадає на суботу, тож вихідний переноситься). Готуватись до святкування «дня народного єдінства» почали і в тимчасово окупованій росією частині Херсонської області. І якщо у близьких до лінії фронту Новій Каховці і Горностаївці обмежились святковими банерами, то у населених пунктах подалі від Дніпра приготування йдуть серйозніші.

Головну увагу при цьому рашисти приділяють тим, кого планують виростити захисниками своєї імперії. У Каховській окупаційній адміністрації, чиї структурні підрозділи базуються у Тавричанці, оголосили про конкурс дитячих малюнків, всі учасники якого отримають електронні (аби не витрачатись на паперові?) сертифікати, а переможці – дипломи і призи.

Конкурси дитячих малюнків «сенатор» і головний «єдинорос» окупованого лівобережжя області ігорь кастюкєвіч пообіцяв провести і в інших «муніципальних округах». А ще – «вікторину на знання історії Росії з оригінальними призами… Крім того, там, де дозволить оперативна обстановка, відбудуться презентації кухонь, промислів народів Росії».

В Іванівці вихованців танцювальної студії «Драйв» змусили малювати святковий плакат. Саме святкування відбудеться на площі біля селищного будинку культури 3 листопада. Буде обіцяна кастюкєвічем народна кухня і святковий концерт.

Концерт, фотозону, дитячі конкурси з подарунками і пригощаннями обіцяє окупаційна адміністрація Новоолексіївки Генічеського району тим, хто прийде на площу перед тамтешнім будинком культури. Кухня буде представлена, як написано в оголошенні, «традиційним святковим пловом».

В окупованій Чулаківській громаді Скадовського району діти під керівництвом педагогів-зрадників випустили радіопередачу з розповіддю про свято рашистів.

Та головні заходи до «дня народного єдінства» мають відбутись у «столиці» окупованого регіону (що цілком логічно). На 4 листопада окупаційне міністерство культури обіцяє у Генічеську фотовиставку з зображенням народів росії, малювання графіті, хоровод «У колі своїх», масове виконання гімну рф у національних костюмах і концерт. Все це має відбутись у парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. На проспекті Миру у цей день має пройти ярмарок сільськогосподарських і промислових товарів. «Днем єднання народів Росії» назвало це свято окупаційне міністерство культури.

Наскільки вони єдині, показали не лише недавній єврейський погром в аеропорту Махачкали, а й агресивна війна, яка досі точиться на теренах України. Імперська росія, як і кілька століть тому, прагне поневолити український народ, вбити нашу самоідентичність. Точно так, як зросійщила українців на своїй території, які до повномасштабного вторгнення становили там одну з найбільших етнічних груп.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!