«У Каланчацьку центральну районну лікарню доставили вакцини від грипу і коронавірусу. Ставлять їх зовсім безкоштовно», – повідомляє окупаційна «Комсомольская правда. Херсонская область». Бажаючих вакцинуватись чекають у кабінеті для щеплень лікарні за адресою: Каланчак, провулок Зарічний, 14.

Як пише агітка, від грипу вже вакцинувались більше 12 тисяч жителів Херсонщини, «активно щепляться херсонці і від ковіду». Наскільки «активно», не повідомляється. Так само, як і наскільки ефективно. Адже російська вакцина зовсім не ефективна проти нового штаму COVID-19, який має назву «Кракен». Настільки неефективна, що це визнали навіть у національному дослідному центрі епідеміології і мікробіології імені М.Ф. Гамалії міністерства охорони здоров’я рф. Того самого центру, де розробляли сумновідомий «Спутник V».

«Коли з’явився варіант «омікрона» ХВВ.1.5 («Кракен»), це було у січні 2023 року, «Спутник» перестав захищати просто зовсім», – вирішив зізнатись (краще пізно, ніж ніколи) через «РИА «Новости» директор НДЦ епідеміології і мікробіології Алєксандр Гінцбург. А чи була ця «вакцина» хоч колись ефективною? Вчений запевняє, що «Спутник V» працював 2 роки, але чи можна цьому вірити, невідомо. Адже брехати у нинішній росії – за правило. Тож наші земляки, які залишились на окупованій території, у сезон вірусних захворювань можуть сподіватись хіба що на масковий режим, миття рук і уникання масових скупчень людей.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!