Через дуже складні погодні умови, які роспропагандисти встигли охрестити «штормом століття», на окупованому лівобережжі Херсонщини найбільше постраждали приморські Генічеськ і Скадовськ.

У Скадовську величезне дерево впало на дах двоповерхівки, пробивши стіну і впершись у газопровід. Мешканка будинку розповіла пропагандистам окупаційного телеканалу «Таврия», що неодноразово зверталась до окупаційних комунальників, аби ліквідували дерево. Тепер воно ледь не ліквідувало будинок.

Ураган також частково «вимкнув» інтернет і мобільний зв’язок у місті.
Генічеськ потріпало сильніше. Через шторм він залишився без електрики, води та інтернету. Мобільний зв’язок і досі ловить частково. З міського палацу дитячої і юнацької творчості зірвало дах. «Дуже сильний вітер був, трясло навіть споруду, – розповів пропагандистам телеграм-каналу «Главное у Херсоне и области» охоронник, який чергував у ніч з 26 на 27 листопада. – Схоже на землетрус було».


«Його зробили роки 4-5 тому, новий дах», – розповіла тим самим пропагандистам колаборантка зінаїда ніколаєва, яка продовжує очолювати Генічеський палац дитячої і юнацької творчості. Інший колаборант олександр пінаєв швидко «порахував», що дах встановлювався за часів, коли головою районної ради був ще один запроданець андрій євстратов. «Євстратовські дахи полетіли», – не упустив нагоду звести рахунки з суперником у боротьбі за увагу окупантів пінаєв.


Новий дах ураган зірвав і кинув на проїзджу частину і з філії «Ощадбанку», де зараз розмістився російський «Промсвязьбанк». Оскільки рух транспорту було перекрито, комунальники почали роботу з ліквідації наслідків негоди саме звідти.
Поряд з палацом творчості – напроти споруди місцевої прокуратури з корінням вирвало ялину.

Так само дерева повиривало у Сквері слави поряд з пам’ятником Скорботній матері і біля районного РАЦСу.

А на проспекті Миру на продуктовий магазин впала величезна тополя.


Штормовий вітер також спровокував відлив Азовського моря. Вода відійшла від берега на 40-100 м, залишивши на голому дні водорості, мідій і медуз.

Дорогу на Арабатській Стрілці перемило водою з озера Сиваш, однак не критично – машини могли проїжджати.

У Генгірці і Щасливцевому зникло світло. Спочатку в готелях і на стовпах вуличного освітлення, згодом – і в людських оселях.
Але «шторм століття» наробив горя і в інших районах. Без світла, наприклад, залишились Велика Лепетиха і Рубанівка Каховського району, де були масові пориви ЛЕП. У центрі села Виноградового Олешківського району зірвало дах з багатоповерхівки. При цьому він зачепив електричний стовп, що призвело до припинення подачі електроенергії. У Абрикосівці того ж району дерева впали на проїжджу частину, пропали електроенергія і мобільний зв’язок.
Через негоду услід за тимчасово окупованим Кримом на тимчасово окупованій Херсонщині оголосили 27 листопада вихідним днем.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!