Цьогоріч Україна вперше відзначає День Святого Миколая 6 грудня (як це було колись, за старим стилем), разом із Днем ЗСУ. Символічно, що у своє свято українські воїни передають вітання малечі. Так, величезний солодкий подарунок – 22 кілограми цукерок захисники-розвідники з Херсонського напрямку передали дітям Сутисківської громади на Вінниччині.

Чудове доповнення до обіду у шкільній їдальні, а далі – зустріч зі  Святим Миколаєм. Свято для дітей з родин, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-переселенців, малечі з особливими освітніми потребами та дітей, які постраждали внаслідок військових дій, влаштували представники ГО «ВеРеС» (Волонтерський Рух Сутисок), разом з благодійниками із Вінничини.

Волонтери ГО “ВеРеС” їздять на Херсонський і Запорізький напрямки, передаючи бійцям від продуктів до пральних машин і генераторів. Але не забувають і про малечу, зокрема, дітей захисників.

-Дітки, в яких батьки служать у ЗСУ або були в АТО, писали листи до Святого Миколая. Ми їх виставляли у соцмережах. Люди їх розбирали, надсилали нам подаруночки і сьогодні ми їх передаємо діткам. Плюс ми з благодійниками запланували привітати дітей низки категорій, і нам це вдалося», – розповіла співзасновниця ГО «ВеРеС» (Волонтерський Рух Сутисок),  заступниця директора з навчально-виховної роботи у Сутисківському ліцеї Інна Ніколюк.

Вітання від військових з Херсонського напрямку, разом з подарунками, малечі передала очільниця Центру допомоги учасника АТО та бойових дій Херсонської області Наталя Возаловська, яка наразі мешкає у Вінниці, як переселенка.

-Дітки, я сьогодні до вас із дорученням від захисників, які виборюють лівий берег Херсонщини. Хочемо побажати вам доброго здоров’я, щоб ви росли щасливими, життєрадісними, любили своїх батьків, братиків і сестричок, і Україну, за яку зараз гинуть наші захисники і захисниці. І сьогодні солодкі подарунки для вас передали саме бійці наших Збройних сил України. Вони дуже раді кожному вашому малюночку, кожному подаруночку, сумують за вами і дякують за маскувальні сітки, які ви плетете для фронту, – розповіла Наталія Возаловська.

Патріотична чашка і шоколадка від бійців, а на додачу – імбирний пряник і мотанка від Херсонського осередку ГО «Справа Громад». Особливо щемливим видалося привітання дітей з Херсонщини, яких з рідних домівок вигнала війна.

Очі малечі росянилися слізьми, коли звучало, хто їм передав подарунки, коли до рученят потрапляла рідна газета «Новий день». Ми знаємо, що діти принесуть її батькам і в родинах знову говоритимуть про Херсонщину. І від цього тепло стає на душі. Не встиг завершитися захід, як до ліцею прийшла гостя – мама двох дітей, яких щойно вітала пані Возаловська. Це родина переселенців із Олешків. І знову сльози і обійми. Земляки… 

Вцілому, завдяки зусиллям захисників, волонтерів та підприємців вдалося привітати понад 400 дітей у Сутисках.

Ну а представники ГО «ВеРеС» ще спішили у шпиталь, зі смаколиками для захисників.

Марина САВЧЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!