Через високу ціну яйця у тимчасово окупованому Генічеську продають поштучно. Ще недавно просили 14 рублів 70 копійок за штуку, зараз продають по 16, а домашні – і по 20 рублів.

На росії ж один із соціально значущих продуктів продають і по 300 – 400 (а то і більше) рублів за десяток.
Навіть російському фюреру під час недавньої «прямої лінії» поставили питання про «делікатес». Автор фрази про «гумову попу» відреагував тупим і несмішним жартом: «Я розмовляв з міністром сільського господарства. Запитував, як у нього з яйцями. Він сказав: все у порядку».
А от у путіна з оцінкою ситуацію далеко не все у порядку. Замість того, аби визнати, що птахівництво, як і інші галузі тваринництва, на росії майже знищено, він бовкнув: «У нас йде невелике, але все-таки підвищення доходів, рівня заробітної плати і так далі. Попит збільшився, а об’єми виробництва – ні».
Уявляєте, як «добре» живуть прості росіяни, якщо вони до останнього часу, за словами путіна, не могли собі дозволити купити яєць?! Не лососевої ікри, не фуагри, не прошуто, врешті-решт, а звичайних курячих яєць!

І при цьому за цей режим, який позбавив їх найелементарніших продуктів, вони вперто йдуть помирати…
Генічани на подорожчання яєць відреагували мемами.

Найпопулярніший з них: «Продам курку-несучку або можливий обмін на будинок у центрі Генічеська». Деякі жителі росії також прокоментували ситуацію з гумором. Перед вами – плоди їхньої творчості.

Тим часом роспропагандисти, аби показати, що путін хоч щось контролює вигадали чергову «новину» на яєчну тему: «Мешканка Краснодару, яка поставила Путіну питання про збільшення цін на яйця і м’ясо птиці, розповіла «РИА «Новости», що ціни на цю продукцію на місцевому ринку опустились після її виступу у рамках прямої лінії». Однак брехню перекреслила вже наступна новина: яйця у росію завозитимуть з Туреччини і Ірану! Для цього обнулять мита на імпорт. Безмитний ввіз триватиме з 1 січня по 30 червня 2024 року. За цей час планують ввезти 1,2 млрд. яєць.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!