Заключний матч відбіркового кваліфікаційного турніру на Чемпіонат світу-2024 у групі В мав надзвичайне значення. Саме він мав дати відповідь на питання, яка з команд його учасниць здобуде пряму путівку з першого місця до фіналу, а яка ще виборюватиме це право через плей-офф.

Перед вирішальним поєдинком, що проходив у Лодзі, польська збірна мала 12 очок, а українська – 10. Тож господарів влаштовувала і нічия. Гостям потрібна була лише перемога. Тим паче, що матч першого кола між цими командами завершився тріумфом поляків з рахунком 3–2.

Вже у першому таймі українські футзалісти досягли солідної переваги над суперником 4–0 ( відзначилися Даниїл Абакшин, Петро Шотурма та Ігор Корсунь (двічі). Але це зовсім не означало, що перемога нашої команди вже була «в кишені». Підтвердив це ж і подальший перебіг матчу у другому таймі. Господарі майданчика, запропонувавши супернику жорсткий пресинг та міцно заволодівши ігровою ініціативою, досить швидко відквитали два голи і продовжували тиснути на ворота збірної України. Напруження зростало. Певною мірою його розрядив та вселив упевненість нашим гравцям гол Ростислава Семенченка з гострого кута. Але польські футзалісти настійно атакували, випускаючи на майданчик п’ятого польового гравця замість воротаря. У такому темпі вони забили ще один м’яч. І хоча інтрига в матчі зберігалася ледь не до фінального свистка, досягти більшого жодній з команд не вдалося. Остаточний рахунок зустрічі 5-3.

Українська збірна здобуває омріяну путівку на ЧС-24, який відбудеться влітку в Узбекистані. Для уболівальників Херсонщини успіх нашої головної команди приємний ще й тим, що в її складі виступали колишні гравці херсонського «Продексіма» – неодноразового чемпіона та володаря кубка України з футзалу: Шотурма, Зварич, Корсунь, Савенко, Ципун…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!