Про проблеми загарбники на Херсонщині написала у своєму телеграм-каналі роспропагандистка і помічниця окупантів анастасія кашеварова. Мовляв, її знайомі їздили раніше на «УАЗі». Коли він згорів, вона відправила їм «Ниву». «УАЗ-«буханку», зізнається, купити не змогла, бо ціни на такі машини злетіли. Зараз таке авто коштує 1,3 – 1,5 мільйонів рублів, а ще недавно – 800 тисяч. «Але всі носяться з яйцями, – обурюється пропагандистка. – Мабуть, комусь дуже потрібно відмінити мито на ввіз турецьких яєць».

Проблеми з машинами полягають не лише у їх нестачі, а «у тому, що волонтерську або куплену за власний рахунок машину треба ставити на баланс армії. Лише тоді на неї будуть виділятись кошти і дадуть спецномери… Але справа у тому, що не факт, що вище начальство її тобі залишить, а не забере під власні потреби». А ще, пише кашеварова, після того, коли волонтерський автомобіль передають на баланс армії, наступного можна не чекати років два.

«Забюрократизованість системи не дає нормально воювати, – робить висновок пропагандистка. – Кожен діє за інструкцією, яку писали у московських штабах номенклатурщики, які жодного разу не були на війні. І ці інструкції зовсім не відображають військову реальність». Не треба бути пророком, аби сказати, що ці слова кашеварової ті, кому вони адресовані, не почують, а бюрократія і корупція у російському війську і далі гратимуть на руку всім тим, з ким військові рф воюють.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!