Напередодні Нового року у Скадовську відбувся окупаційний форум, який пропагандисти вже встигли охрестити «щорічним», «Спортивне сузір’я – 2023», на якому колаборанти від спорту обмінювались грамотами і подяками.

Окупаційний телеканал «Таврия» «порахував»: «За рік у регіоні стало більше на 3 тис. спортсменів. Вони взяли участь у 80 змаганнях в інших регіонах і 368 турнірах на Херсонщині. На поточний момент в області працюють 146 тренерів, які навчають 34 видам спорту». Серед тих, хто отримав грамоти, є три високопоставлених колаборанта з Генічеська. Це колишня спеціалістка Херсонського регіонального центру «Інваспорт» і почесна громадянка міста Генічеськ тамара іллічова, якій скоро виповниться 87 років. Жінка, яка багато років долучала людей з інвалідністю до спорту, на старості років перекреслила всі свої заслуги співробітництвом з окупантами. Ще один «делегат» – начальник Генічеського міжрайонного управління водних ресурсів, якому окупанти довірили «пост» голови окупаційної федерації боксу Херсонської області і «депутата Херсонської обласної думи», володимир косов, крім грамоти від поплічників, вже має підозру від СБУ.

За колабораційну діяльність йому загрожує від 10 до 12 років в’язниці. Суд і справедлива кара не мають оминути і голову окупаційних олімпійської ради та асоціації баскетболу Херсонської області андрія євстратова. Тим більше, що він з усіх трьох до окупації був найвисокопоставленішим. Випускник Генічеського медучилища і Національної академії державного управління при президенті України, як вже писав NewDay ua, встиг попрацювати і заступником Генічеського міського голови, і першим заступником голови Генічеської райдержадміністрації, і головою Скадовської РДА, і головою Генічеської райради. На момент окупації був першим заступником міського голови Генічеська. Зарплати отримував відповідні. У 2017 році, наприклад, на посаді голови районної ради його заробітна плата за декларацією склала 134 352 гривні. А долар тоді коштував 26 гривень… Страшно подумати, скільки податків простих українців пішло на оплату праці цього перевертня! Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!