Минулої доби по Херсонській області війська рф випустили 382 снаряди з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків, БпЛА, здійснили пуски керованих авіабомб.

Під вогнем окупантів перебували Херсон, Антонівка, Дар’ївка, Білозерка, Садове, Кізомис, Станіслав, Олександрівка, Іванівка, Берислав, Зміївка, Тягинка, Червоний Маяк та Золота Балка. Через російську агресію пошкоджені об’єкт інфраструктури, адмінбудівлі, 21 приватний та 5 багатоквартирних будинків, завод, підприємство, гараж, складські приміщення, 3 автомобілі. У Херсоні до лікарні доставили двох 10-річних хлопчиків із Дар’ївки. У них діагностували осколкові поранення та мінно-вибухові травми. Діти отримали поранення внаслідок ворожого артобстрілу, під час руху на автомобілі з батьками. На теперішній час загрози життю хлопців немає. Батьки не постраждали.

Також неподалік Федорівки внаслідок російського обстрілу постраждав 58-річний місцевий житель. Чоловік отримав осколкове поранення грудної клітини та був госпіталізований до лікарні. З літаків російська армія КАБами атакувала Зміївку Бериславського району. Жертв серед населення, на щастя, немає. Під артилерійським обстрілом противника перебувала Іванівка. Один зі снарядів влучив у приватний будинок. Множинні уламкові поранення отримав 54-річний чоловік. У Тягинці під час обстрілу армією рф із реактивних систем залпового вогню отримав поранення 57-річний місцевий житель. Чоловіка госпіталізовано до травматологічного відділення лікарні. Стан його здоров’я середнього ступеня тяжкості.


По житлових кварталах Херсона російський агресор гатив із різного виду озброєння, намагаючись завдати якомога більшої шкоди об’єктам життєзабезпечення обласного центру. Під ворожий вогонь потрапили територія заводу, адміністративна будівля та майно комунального підприємства, навчальний заклад та житлові будинки. На місцях ворожих обстрілів працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти.

Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф. За минулу добу поліція відреагувала на 251 заяву і повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!